ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΔΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (Δ.Ε. ΓΕΡΑΚΑ)

Το έργο της κατασκευής 4 κυκλοφοριακών κόμβων επί της Οδού Εθνικής Αντιστάσεως της Δ.Ε. Γέρακα περιλαμβάνει την διαμόρφωση τριών (3) κυκλικών κόμβων στις συμβολές της οδού Εθνικής Αντιστάσεως με: α) Πλατεία Μακεδονίας, β) Χίου – Μαυροβουνιώτου και γ) Κεφαλληνίας – Δερβενακίων και ενός (1) σηματοδοτούμενου κόμβου στη συμβολή με τις οδούς Μιαούλη – Αιτωλίας.

Παράλληλα προβλέπει την συνολική ανάπλαση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως με διαπλάτυνση πεζοδρομίων, θέσεις στάθμευσης σε εσοχή, οδηγό τυφλών και ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα, διαβάσεις πεζών, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, αστικό εξοπλισμό, νέο δημοτικό οδοφωτισμό και αρδευτικό σύστημα για το πράσινο της νησίδας.

Η παρέμβαση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού άξονα που εξασφαλίζει την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων αλλά πρωτίστως δίνει βάρος στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών και εντάσσεται πλήρως στο εγκεκριμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Παλλήνης.

Για την κατασκευή του έργου έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 2.500.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ώστε να εκκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης

Σχετικά Αρχεία