Συζητούμε, σχεδιάζουμε, δημιουργούμε

…… μια πόλη για όλους.

Ο Δήμος Παλλήνης προσκαλεί όλους, κατοίκους, φορείς, επαγγελματίες της γειτονιάς της Μπαλάνας, Γέρακα σε δημόσια διαβούλευση ώστε να συμμετέχουμε με ιδέες, προτάσεις και σχόλια για την κατασκευή του Πάρκου Μπαλάνας.

Ο χώρος που προορίζεται για την κατασκευή του Πάρκου Μπαλάνας ορίζεται από τις οδούς: Θεοτοκοπούλου, Παρθένη, Δωδώνης και Ναυαρίνου (Παράσχου). Υπάρχει επίσης ένα μικρό αξιοποιήσιμο τμήμα βορείως της οδού Παρθένη (Ο.Τ. 383). Το Ο.Τ. 389, το οποίο αποτελεί και την περιοχή της κύριας παρέμβασης έχει έκταση περίπου 5.000 τ.μ. και μοιράζεται ανάμεσα στον Δήμο Παλλήνης (Μπαλάνα – Δ.Ε. Γέρακα) και στον Δήμο Παιανίας (Δ.Ε. Γλυκών Νερών).

Για την πλήρη αξιοποίηση του απαιτείται συνεργασία των δύο Δήμων, η οποία προτάθηκε από τον Δήμο Παλλήνης, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση από τον Δήμο Παιανίας. Παρά ταύτα ο Δήμος Παλλήνης έχει προχωρήσει σε προμελέτη και για την πλήρη αξιοποίηση του χώρου, την οποία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Παλλήνης και με σκοπό την άμεση διεκδίκηση των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων προχώρησε σε προμελέτη για το μέρος του ΟΤ 389 και το σύνολο του ΟΤ 387 που αποτελούν ιδιοκτησία του και ταυτόχρονα στην ανάθεση της σύνταξης των οριστικών μελετών για την κατασκευή του έργου.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός υψηλής αισθητικής σύγχρονου δημόσιου χώρου αναψυχής και ψυχαγωγίας, έκφρασης, δημιουργικότητας, και λειτουργικότητας, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από τον σεβασμό για το περιβάλλον και την φιλικότητα προς όλες τις ομάδες κατοίκων και φυσικά των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Μέσω της προτεινόμενης ανάπλασης, η Μπαλάνα αποκτά ένα σύγχρονο πάρκο, το οποίο οποία εξυπηρετεί τόσο την καθημερινότητα όσο και τις ανάγκες ανοιχτών εκδηλώσεων. Χώροι για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κάθε ηλικίας, πλαισιώνονται από νέες φυτεύσεις, ενώ δεν λείπουν οι χώροι για τις μεγαλύτερες ηλικίες όπου θα μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα διάλειμμα στην καθημερινότητά του.

Φυσικά, καμία πρόταση για το Πάρκο της Μπαλάνας, δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη χωρίς την γνώμη και τις τελικές πινελιές των χρηστών του Πάρκου, δηλαδή όλων των κατοίκων της Μπαλάνας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, πατώντας εδώ και να λάβετε μέρος στη δημόσια διαβούλευση για το Πάρκο της Μπαλάνας, με τους ακόλουθους τρόπους:

Α.) Συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (πατήστε εδώ)

Β.) Στέλνοντας τις προτάσεις σας στο email: diavoulefsi@pallini.gr

Γ.) Συμμετέχοντας στην ανοιχτή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, ώρα 20:00, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, οδός Κορομηλά, Μπαλάνα, Γέρακας.

#Η_γνώμη_μας_μετράει